Ενοικίαση στη Πάτρα

Μάθετε περισσότερα για την ενοικίαση οχήματος στη Πάτρα 

Η Πάτρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και έχει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα λιμάνια της χώρας. Η γεωγραφική θέση του λιμανιού το καθιστά πιο προσβάσιμο στα Ιόνια Νησιά και σε ορισμένες πόλεις της Ιταλίας (Τεργέστη, Μπάρι, Βενετία, Ανκόνα και Μπρίντιζι). Στην πραγματικότητα, πολλές από τις οικονομικές και πολιτιστικές εξελίξεις της πόλης αποδίδονται σε αυτό το λιμάνι.

Εκτός από ένα οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο, η Πάτρα είναι επίσης ένας ιδανικός προορισμός για νέους ταξιδιώτες που θέλουν μοναδικές και απολαυστικές διακοπές. Η πόλη είναι γεμάτη εκπλήξεις και ζωή. Το κέντρο της πόλης δεν είναι ποτέ σε αδράνεια, καθώς υπάρχουν πολλοί νέοι, φοιτητές και τουρίστες που γεμίζουν τους δρόμους. Το κέντρο είναι γεμάτο μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα. Τη νύχτα, η πόλη είναι ξύπνια και σχεδόν ποτέ δεν κοιμάται, με τα πάρτι που διαρκούν μέχρι την αυγή. Πολλά από τα εστιατόρια και τις καφετέριες βρίσκονται γύρω από την πλατεία της πόλης και συνεχίζουν μέχρι το λιμάνι.

Ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή γεγονότα στην πόλη είναι το καρναβάλι. Το πατρινό καρναβάλι είναι διάσημο σε όλη την Ελλάδα και άνθρωποι συρρέουν στην πόλη για να λάβουν μέρος σε αυτήν την ετήσια γιορτή. Συνήθως γίνεται Φεβρουάριο ή Μάιο. Είναι δύσκολο να περιγράψεις τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού. Για έξι εβδομάδες, η πόλη βρίσκεται σε πάρτι. Στην πόλη διοργανώνονται δραστηριότητες καρναβαλιού και διάφορες εκδηλώσεις (όπως συναυλίες, παραστάσεις και παραστάσεις) για παιδιά και ενήλικες. Ωστόσο, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καρναβαλιού, οι άνθρωποι τρελαίνονται. Υπάρχει μια μεγάλη παρέλαση με τεράστια αγάλματα και πλωτήρες και χιλιάδες άνθρωποι με τις δικές τους φορεσιές. Την τελευταία Κυριακή, οι δρόμοι μετατρέπονται σε πάρτι με πολλά ποτά και πολλή διασκέδαση. Είναι επίσης η πιο διάσημη και πολυαναμενόμενη ημέρα της γιορτής. Σίγουρα δεν θέλετε να το χάσετε!

Σκοπεύετε να φτάσετε στο κέντρο της Πάτρας; Εάν ναι, πρέπει να κάνετε την απαραίτητη προσέγγιση με μια αξιόπιστη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Η Avance Car Rental έχει μερικές από τις καλύτερες τιμές αυτοκινήτων στην πόλη. Έχουμε μια πλήρη σειρά οχημάτων για να διαλέξετε. Τα οχήματά μας διαθέτουν πλήρη καύσιμα, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως με την περιήγησή σας.

Ελάτε να εξερευνήσετε το κέντρο της Πάτρας και το εντυπωσιακό τουριστικό της αξιοθέατο. Η πόλη χωρίζεται σε Άνω Πόλη και Κάτω Πόλη. Κάθε πόλη έχει τον ξεχωριστό της χαρακτήρα. Η Άνω Πόλη έχει διατηρήσει ένα πιο παραδοσιακό στιλ, με τα ενετικά και νεοκλασικά σπίτια, μονοπάτια και σκάλες. Από την άλλη πλευρά, η Κάτω Πόλη είναι πιο μοντέρνα και πιο ζωντανή.

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι η καλύτερη περίοδος για να φτάσετε στην πόλη, καθώς μπορείτε να απολαύσετε τις ηλιόλουστες παραλίες. Υπάρχουν επίσης πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που παρατάσσονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.