Ενοικίαση οχημάτων στη Λεμεσσό

Μάθετε περισσότερα για την ενοικίαση οχήματος στη Λεμεσσό

Η Κύπρος είναι ένα νησιωτικό κράτος και βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, σε πληθυσμό και έκταση. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερή της πόλη είναι η Λευκωσία, ενώ αμέσως μικρότερη είναι η Λεμεσός.

Η Κύπρος φέρεται να πήρε το όνομά της από τους Έλληνες την εποχή του Ομήρου και να διαδόθηκε στη συνέχεια στους παρακείμενους λαούς. Υπάρχουν διάφορες απόψεις για την ετυμολογία του ονόματος Κύπρος. Η μια άποψη υποστηρίζει πως το όνομα του νησιού προέρχεται από τον βασιλιά Κύπρο. Μια άλλη άποψη λέει ότι το όνομα προέρχεται από την ελληνική λέξη για το κυπαρίσσι ή από το ελληνικό όνομα για το φυτό χέννα, κύπρος. Μία άλλη άποψη είναι ότι η ρίζα του ονόματος είναι από τη λέξη για το χαλκό στα ετεοκυπριακά.

Η Κύπρος είναι γνωστή και ως το «νησί της Αφροδίτης», αφού κατά την ελληνική μυθολογία η θεά Αφροδίτη γεννήθηκε στις ακτές της Πάφου.

Η πολιτιστική ζωή του νησιού είναι αρκετά ανεπτυγμένη και εκφράζεται μέσω της λογοτεχνίας, της μουσικής και του λαϊκού πολιτισμού. Η κληρονομιά της είναι πλούσια σε μνημεία, μουσεία, εκκλησίες, μοναστήρια, φρούρια και τζαμιά. Παράλληλα, μεταξύ διαφόρων θεσμών, κυρίαρχη θέση έχουν «τα Κύπρια». Ένα φεστιβάλ με διάφορα πολιτιστικά προγράμματα και διακεκριμένους καλλιτέχνες.

Είτε βρίσκεστε στο νησί για δουλειά ή διασκέδαση, ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την Κύπρο, είναι η ενοικίαση αυτοκινήτου. Με την Avance μπορείτε εύκολα και γρήγορα να κλείσετε διαδικτυακά μια οικονομική ενοικίαση αυτοκινήτου. Μπορείτε να διαλέξετε το κατάλληλο αυτοκίνητο ακόμα και πριν την άφιξη σας. Έτσι, αποφεύγετε την αναμονή και τις ουρές στα μέσα μαζικής μεταφοράς και εκμεταλλεύεστε πλήρως το χρόνο που έχετε στην πόλη για να την ανακαλύψετε.

Κορυφαίες Προσφορές